Tuula Vuolle-Selki: Syntynyt musiikkiin. Dir. mus. Kalevi Ukkolan elämäkerta

22,00

ISBN: 978-952-7344-08-8
Kirjastoluokitus: 99.1

Director musices Kalevi Ukkolan muusikon ura alkoi 16-vuotiaana ravintola Kesti-Karhussa Karhulassa. Tanssimaan tullut opettaja huomasi, että täällähän poika viettää aikansa flyygelin ääressä.

Kiertävän muusikon uraa kesti yli 10 vuotta. Sen jälkeen seurasi 26 vuoden pesti Kotkan Kaupunginteatterin kapellimestarina.

Viihdekuoro Hyvän Tuulen Laulajia Kalevi Ukkola johti peräti 30 vuotta. Ukkolan johdolla kuoro lauloi taustoja Juha Vainion ja Veikko Lavin levyille. Kotka Big Band syntyi aikanaan Kalevin aloitteesta. Vuonna 1992 sai Kalevi Ukkola presidentti Mauno Koiviston myöntämän Director musices -arvonimen tunnustuksena pitkästä ja menestyksekkäästä urasta musiikin saralla.

Syntynyt musiikkiin -teos on Kalevi Ukkolan elämäkerta. Kalevin mukaan hänen elämänsä johtolanka on ollut musiikki - jo syntymästä lähtien. Tämä kirja kertoo muusikon ja pianistin monivaiheisen tarinan vireän musiikkielämän keskuksessa.


Tuula-Vuolle Selki

Kalevi Ukkolan elämäkerta on tutkija tietokirjailija FT Tuula Vuolle-Selkin yhdeksäs tietokirja. Tuula Vuolle-Selki on syntynyt Kangasalla ja asuu tällä hetkellä Kotkassa. Tuula Vuolle-Selki on erikoistunut henkilö- ja vammaishistoriaan. Vuolle-Selkin edellinen teos Kiekeri kertoi liikuntavammaisen Juhana Ihalaisen elämäntarinan 1800-luvun alun Suomessa.

Kotisivut: https://lydianlukupiiri.blogspot.com/


Kalevi Ukkola

Kalevi Antero Ukkola (s. 18. maaliskuuta 1941) on suomalainen säveltäjä ja sanoittaja, joka oli kotkalaisen kuoron, Hyvän Tuulen Laulajien, ensimmäinen kapellimestari. Kalevi Ukkola toimi 26 vuotta Kotkan kaupunginteatterin kapellimestarina, jona aikana hän johti mm. suurta menestystä ja myös kohua aiheuttaneen musikaalin Jesus Christ Superstar. Ukkola on säveltänyt suurteoksensa The Pilgrim's Progress, joka on John Bunyanin kirjoittama allegorinen kristillinen romaani (1678).

Selaa tätä tuoteryhmää: Etusivu