Tapio Puhakka: Osalliset

26,00


ISBN: 978-952-7344-92-7
Nidottu, 249 sivua
Koko: 125 x 210 x 20
KL: 84.2

 

Syyskesä 1991, revennyt rautaesirippu ja vapaus! Interrail-ajan kasvatit Taru ja Santeri syöksyvät rämisevällä Kleinbussillaan leppeän ilmaston ja halpojen hintojen houkuttelemana historian ryöppyävään virtaan. Unkarin maaseudun mökkipahasesta käsin, huolten ja houkutusten tuolta puolen, ystävykset aikovat loihtia maailman taidehistoriaa ravistelevia mestariteoksia.

Idyllin varjossa väijyy kuitenkin ankarampi todellisuus, eivätkä työrauhaa edistä myöskään Tarun onneton rakastuminen vuokraisännän vaimoon tai yhä pahaenteisemmiksi muuttuvat uutiset kotoa.

Kylmän ja sateiden myötä on unelmoijien viimein kohdattava omat ja maailman rajat. Mutta vaikka siihen Suomeen, josta lähdettiin, ei enää ole paluuta, ilmestyy elämänjanoisten silmien eteen aina myös uusia mahdollisuuksia. Tai ainakin uusia kangastuksia.

Osalliset on rosoinen ajankuva nuoruudesta, naiiviudesta ja hetken lepattavasta toivosta. Taiteilija-, rakkaus- ja matkakertomus lienee myös kaikkien aikojen ensimmäinen romaani sarjakuvan tekemisestä.


tapio_puhakka
Tapio Puhakka. Kuva: Katja Luhtala.

Kirjailijasta

Tapio Puhakka on syntyjään raumalainen, Helsingissä asuva kirjailija.

Hän on julkaissut aiemmin romaanin Romanialainen prinssi (Kirjokansi, 2016) ja kaksi sarjakuvaromaania (Näkyjä, 2000 ja Oletko valmis?, 2010).

Puhakka on tehnyt pitkän työuran käytettävyysasiantuntijana, ja hän on toiminut myös muun muassa kuvittajana, animaattorina, pilapiirtäjänä ja sarjakuvaopettajana. Kestävyysjuoksua, mökkiremontointia ja luontoaktivismia harrastava Puhakka on peruskoulutukseltaan kuvataideopettaja.

Selaa tätä tuoteryhmää: Etusivu