Silla Simone: Sokea piste. Dokumentaarisen valokuvan etiikka

26,00


ISBN: 978-952-7344-76-7
Nidottu, 157 sivua
Koko: 148 x 210 x 20
KL: 75.7

Kuvata vai jättääkö koko juttu sikseen? Kuka auttaisi arvioimaan, mikä on oikein silloin, kun valokuvasarjan aihe tuntuu itsestä tärkeältä mutta oma vasemmistohenkinen kulttuurikupla pitää dokumentaarista valokuvaa vaarallisena? Parhaan ystävänkin kanssa sukset menevät pahemman kerran ristiin.

Vuonna 2016 Silla Simone tarkasteli katupartio Soldiers of Odinin toimintaa epätyypillisen henkilökohtaisella otteella, joka herätti sekä kiitosta että kummastusta. Nyt hän kertoo, miksi hänen lähestymistapansa ristiriitaiseen kuvauskohteeseen oli niin poikkeuksellinen.

Simone lähestyy poliittisesti latautuneita aiheita lempeästi mutta tinkimättömästi. Omakohtaiset ja intiimit kokemukset Soldiers of Odinin kerhohuoneelta, Aalto-yliopiston luentosaleista ja Kööpenhaminan vapaakaupunki Christianiasta lavenevat eettisiksi pohdinnoiksi valokuvaajan vastuusta, lähimmäisenrakkaudesta, moraalittomuudesta, rehellisyydestä, sukupuolesta ja poliittisen taiteen vaikutusmahdollisuuksista.


silla_simone
Silla Simone

Kirjailijasta

Pohjois-Karjalassa varttunut Silla Simone (s. 1991) on Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta valmistunut valokuvataiteilija, kirjailija ja valokuvauksen opettaja. Simone asuu ja työskentelee Kööpenhaminassa.

Simonen esikoisteos, katupartion toimintaa lähietäisyydeltä tarkasteleva valokuvakirja Soldiers of Odin & vieras (Sammakko) julkaistiin keväällä 2018.

Selaa tätä tuoteryhmää: Etusivu