Pentti Stranius: Vähän äkkipäinen muuttomies

25,00

ISBN: 978-952-7344-07-1
Kirjastoluokitus: 84.2

Elämä kuljettaa nuorta miestä pohjalaisesta maisemasta Euroopan humuun, itäisen suurvallan votkanhuuruiseen opiskelijaelämään, stadin hulinoihin ja päätteeksi Pohjois-Karjalan vaarallisiin maisemiin. Patjat pöllyävät, eritteet valuvat ja viina virtaa. Siinä sivussa lisäännytään, tehdään töitä, vaihdetaan naisia ja asuntoja. Ainoat säilyvät asiat ovat juuret, lapset sekä intoinen ja himoinen suhde elämään.

Kirjailija sanoittaa paljaasti, suoraan, itseironisesti ja melkein rehellisesti miehistä matkaansa. Kun takana on lähimain 50 muuttoa, asumisia eri osoitteissa, eri maissa ja erilaisten ihmisten kanssa, elämäntarinaa tuppaa kertymään. Lopputulemana on vauhdikkaan tragikoominen, bukowskimainen ja henriktikkasmainen lukukokemus, jossa elämä pirskahtelee silmiin itkunsekaisena nauruna.Kirjailijaesittely:

Vähän äkkipäinen muuttomies on Pentti Straniuksen neljäs kaunokirja. Siinä tekijä kertoo ronskilla tyylillä nuoruudestaan, ihmis- ja naissuhteistaan, lasten syntymistä rankkojen murrosten, asuntojen ja asunnottomuudenkin varjossa. Kyseessä on puolidokumentaarisen elämäntarinan ensimmäinen, mutta täysin itsenäinen osa.

Toimittaja-tulkki-kirjailija Pentti Stranius on syntynyt Kannuksessa, opiskellut Leningradissa sekä asunut mm. Helsingissä, Joensuussa ja Lieksassa.

Selaa tätä tuoteryhmää: Etusivu