Pentti Stranius: Joutilaan työhistoria

24,00

ISBN: 978-952-7344-34-7
Nidottu, 215 s.
KL: 84.2

Öisinajattelija Pentti Stranius ryhtyy uudessa dokumenttiromaanissaan töihinajattelijaksi. Stranius muistelee tapahtumarikkaan työelämänsä moninaisia vaiheita suoraan, impulsiivisesti ja itseään tai muitakaan säästelemättä. Keksittyjä kohtauksia ei ole.

(T)yöelämämuistelmissaan kirjailija lähestulkoon herkistyy muistinsa pulpahtelun myötä. Työyhteisöt (mm. Suomen elokuva-arkisto, Joensuun yliopisto & Pielisjoen linna) innoittavat kirjailijaa muistelemaan ja kuvailemaan ihmisiä, sattumia ja tapahtumia sekä piirtämään myös osuvaa ajankuvaa.

Eikä Stranius olisi Stranius ilman vereviä, lähestulkoon myötähäpeää herättäviä seksikohtauksia. "Sovinistista rehentelyä", kuten kirjailija itse niitä kuvailee.

Elämäkerrallinen romaani on usein henkilökohtainen tulkinta, terapeuttinen meriselitys, nostalgiatrippi... Straniuksen teos ei ole lajityypissään poikkeus. Paitsi vilpittömyydessään. Hän ei ylevöitä itseään, vaan antaa "työläisyydestään" itseironisen omakuvan. Ja nauraa samalla syvästi meille muillekin "työn sankareille".Kirjoittajasta

Toimittaja-tulkki-kirjailija Pentti Stranius on syntynyt Kannuksessa, opiskellut Leningradissa sekä asunut mm. Helsingissä, Joensuussa ja Lieksassa.

JOUTILAAN TYÖHISTORIA on Straniuksen viides kaunokirja, tekijän elämäkerran dokumentaarinen, väärentämätön työhistoriallinen osa.

Selaa tätä tuoteryhmää: Etusivu