Päivi Atjonen: Kehittävä arviointi kasvatusalalla

32,00


ISBN: 978-952-7142-03-5
Kirjastoluokitus: 38.6

Kehittävä arviointi kasvatusalalla on ensimmäinen suomenkielinen kokonaisesitys, miten tila-, teema- tai ohjelma-arviointi voi osallistamisen, tulevaisuuteen suuntautumisen ja moniarvoisuuden keinoin edistää nykyistä parempia opetus- ja kasvatuskäytäntöjä.

Teoksessa analysoidaan arvioinnin paradigmoja, menetelmiä, funktioita ja ajoittamista. Laajan kansainvälisen tutkimuskirjallisuuden ja kasvatusalan kansallisten esimerkkien avulla tarkastellaan, miten kehittävällä arvioinnilla voidaan edistää arviointitulosten hyödyntämistä, vähentää arvioinnin kielteisiä vaikutuksia ja voimaannuttaa toimijoita rakentaviin ratkaisuihin.

Kehittävän arvioinnin periaatteita ja edellytyksiä käsitellään kriittisesti. Sitä ei esitetä yhtenäisenä tai oikeana menetelmänä, joka soveltuu kaikkiin arviointitehtäviin. Teos tarjoaa tieteellisesti jäsennettyä teoriaperustaa erilaisten käytännön sovelluksien pohjaksi.

Teos on tarkoitettu oppikirjaksi yliopistoihin ja ammattikorkeakouluihin. Se soveltuu myös sekä arvioijan työtä aloittaville ja siinä jo kokemusta saaneille ihmisille, jotka haluavat päivittää ja syventää arviointiosaamistaan.Päivi Atjonen:


Päivi Atjonen on Itä-Suomen yliopiston kasvatustieteen professori. Hänet tunnetaan pitkältä ajalta arvioinnin tutkijana, tekijänä ja vaikuttajana, jonka kynästä on lähtenyt myös suosittu arviointieettinen tietokirja ”Hyvä, paha arviointi”

 

Kirjasta ja kirjoittajasta löydät lisätietoja Päivi Atjosen kotisivuilta https://wiki.uef.fi/x/pAvE


 

Selaa tätä tuoteryhmää: Etusivu