Mikko Haaksluoto: Orikinellit

24,00


ISBN: 978-952-7344-79-8
Nidottu, 172 sivua
KL: 84.2

Kymmenen tarinaa pienestä Salokylästä, joka voisi olla mikä tahansa kylä Suomessa. Kymmenen tarinaa kyläläisistä, jotka ovat persoonia, orikinelleja, ja jotka ovat eläneet itsensä näköisen sekä itsensä oloisen elämän. Kymmenen tarinaa kadonneesta maasta, hävinneestä maaseudusta, menneistä maaseudun asukkaista sekä elämäntavasta, jota ei enää ole, jota ei enää koskaan tule.

Kirjailija Mikko Haaksluoto herättää sanoillaan eloon 1970- ja 1980-lukujen maaseudun ja nostaa esille ihmisyyden. Tarinat ovat kuin oikeasti elettyä elämää, henkilöt puhuvat ja toimivat kuten pienessä yhteisössä elävien tuleekin. Kymmenellä henkilökuvallaan Haaksluoto luo romaanin, joka herättää eloon jotain kadonnutta ja kaivattua.

Orikinellit on suurenmoinen ja syvän tragikoominen kunnianosoitus menneen ajan maaseudulle ja sen asukkaille.


Mikko Haaksluoto
Mikko Haaksluoto

Kirjailijasta

Kirjailija Mikko Haaksluoto on syntynyt Kerimäellä vuonna 1974. Nykyään hän elää Kotkassa ja tienaa elantoaan rakennusinsinöörinä suunnittelutehtävissä. Haaksluoto on naimisissa kuvataitelija Aleksandra Hintsalan kanssa ja hänellä on kaksi poikaa. Orikinellit on Haaksluodon 11. julkaistu kirja. Sitä ennen häneltä on ilmestynyt viisi novellikokoelmaa, kolme runoteosta ja kaksi romaania. Hänen teoksissaan liikutaan usein eteläsavolaisessa maalaismiljöössä menneillä vuosikymmenillä.

Selaa tätä tuoteryhmää: Etusivu