Markus Niemi: Parallaksi

28,00

ISBN: 978-952-7344-01-9
Kirjastoluokitus: 84.2
Koko: 148 x 210 mm, paksuus 28 mm

En kyennyt juoksemaan. Halusin kiihkeästi
Labyrintille. En kyennyt juoksemaan.
Horjuin eteenpäin. Hiljaisuus tajusi minut.

Johannes Laakso, nuori ja lahjakas, mutta neuroottinen kirjailija, päättää paeta kotikaupunkinsa painostavaa ilmapiiriä ja pitkälle kehkeytynyttä aviokriisiään salaperäiselle Tapulikoskelle - paikkaan, jossa myytit ja todellisuus yhtyvät hämäräksi painajaiseksi. Elämä uudella paikkakunnalla kadottaa kuitenkin tyystin rajat järjen ja hulluuden väliltä. Johannes purkaa vihaansa ja haluaan kaikkeen mikä liikkuu. Epätoivoisesti hän myös koettaa valmistella nuoruuskautensa suurteokseksi kaavailemaansa romaania, mutta kaoottisessa elämäntilanteessa projekti tuntuu jatkuvasti kaatuvan omaan mahdottomuuteensa, selittämättömiin harhoihin ja vihamiesten raastavaan kaunaisuuteen...

Parallaksi on lukijan sietokykyä koetteleva hurjistunut ja moniaineksinen romaani hulluudesta, kutsumuksen, houreen ja pyhän todellisuudesta - ja ennen muuta modernin ihmisen sairaasta elämästä maailmassa, joka on kadottamassa kokemuksen Ihmisestä.Kirjoittajasta:

Markus Niemi on joensuulainen kirjailija. "Normaalius on laajalle levinnyt ääriliike, jonka oireet ovat lakanneet puhuttelemasta", Niemi toteaa. "Tiedän mitä normaali on, olen kuullut sen äänen. Miltä normaali kuulostaa? Perverssiltä. Sitä normaali on. Perverssiä. Mutta kirjojen pitäisi aina olla jotenkin hysteerisiä, niiden pitäisi kysyä, miksi asiat ovat kuten niiden sanotaan olevan. Muuten nekin ovat normaaleja. Useimmat kirjat ovat."

Niemellä on joitakin inhimillisiä piirteitä, mutta ne eivät ole kiinnostavia.

Markus Niemen blogi: kuolleenkirjaimenapostoli.blogspot.com

Selaa tätä tuoteryhmää: Etusivu