Marjo Ojalammi: Nälkäpeili

26,00


ISBN: 978-952-7344-98-9
Nidottu, 173 sivua
KL: 84.2
Koko: 135 x 210 x 25
Paino: 260 g

 

Se tapahtuu vähitellen, ja kuitenkin kovin yllättäen - tytön sairastuminen anoreksiaan. Eletään 1970-luvun puoliväliä pienessä eteläpohjalaisessa kylässä. Sairaus syvenee, ja lopulta tyttö hoippuu elämän ja kuoleman rajamailla. Silloin tapahtuu jotakin selittämätöntä! Tyttö sattuu katsomaan kuolleen isoäitinsä peiliin - ja tapahtuu ihme!

Romaani vie lukijansa paitsi 1970-luvulle myös aina 1800-luvun alkuun asti tytön esiäitien kertoessa oman tarinansa. Teos onkin kiinnostava yhdistelmä sukuhistoriaa ja mielenterveydellistä näkökulmaa.

Nälkäpeili on tarina kasvusta, selviytymisestä ja toivosta. Se on myös tärkeä lisä syömishäiriöistä kertovaan kirjallisuuteen, koska se käsittelee sairautta sukupolvien jatkumossa ja ns. epigeneettisestä näkökulmasta.

Romaani sopii kaikille psykologiasta, historiasta, eteläpohjalaisesta kulttuurista ja naisen asemasta kiinnostuneille lukijoille.


marjo_ojalammi
Marjo Ojalammi

Kirjailijasta

Marjo Ojalammi on Etelä-Pohjanmaalla syntynyt ja nuoruutensa viettänyt teologi, kirjailija ja terapeutti. Nykyään hän asuu Keravalla. Hän on kirjoittanut aikaisemmin useita sekä lapsille että aikuisille suunnattuja teoksia. Nälkäpeili on hänen neljäs lapsuuden maisemiin sijoittuva romaaninsa. Historia, psykologia, teologia ja luonto ovat tärkeällä sijailla hänen kerronnassaan.

Kirjallinen motto: "Uskalla kirjoittaa kohti häpeää, vaikka se ei ole helppoa!"

Marjon harrastuksiin kuuluvat luonnossa liikkuminen, lukeminen, kuvataiteet ja puutarhassa puuhastelu.

Selaa tätä tuoteryhmää: Etusivu