Kari Rissanen: Alaston takinkääntäjä

26,00

ISBN: 978-952-7142-65-3
Kirjastoluokitus: 84.2

Alaston takinkääntäjä on novellikokoelma, josta on riisuttu pois kaikki turha, nimet, paikat ja ajat, muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta. Huomion kohteena ovat ihmiset, useimmiten nainen ja mies ja heidän toimintansa, ajatuksensa, motiivinsa, asenteensa, jotka hiipivät viekkaasti osaksi lukijan omaa kokemuspiiriä.

Omaperäiset tarinat leikkaavat suoraan asiaan, etenevät tuhlailevan suoraviivaisesti ja lopuksi yllättävät. Novellit päättyvät usein hetkeen, josta ne voisivat vasta alkaa. Kerrotut tarinat jatkavat matkaansa lukijan ajatuksissa ja haastavat tämän miettimään omia ratkaisujaan ja asenteitaan kussakin tilanteessa. Ne eivät todellakaan jätä välinpitämättömäksi. Novellit ovat yhdistelmä luovan ihmisen mielikuvitusta ja tämän aistimaa ja kokemaa, elämän tylyyttä, hyvyyttä ja huvittavuutta, eroottisuutta unohtamatta.Kari Rissanen
Kari Rissanen

Kari Rissanen on Juuassa vuonna 1961 syntynyt kosmopoliitti. On kotonaan kaikkialla ja ottaa paikkansa, minne hetkeksi asettuukin, maalle, kaupunkiin, Suomeen, ulkomaille.

On luova ihminen (kirjoittaminen, teatteri, musiikki), levoton sielu ja vierivä kivi (50 työpaikkaa ja osoitetta), organisaattori (omia yrityksiä ja yhdistyksiä, teatteria ja bänditoimintaa, Blueberry Hill Festival). Tunnustautuu myös haihattelijaksi ja yltiöoptimistiseksi ekstrovertiksi.

Kirjoittajana Rissanen on keskittynyt viime aikoina proosaan, lauluihin, kolumneihin, lehtijuttuihin, aforismeihin ja päiväkirjaan. Alaston takinkääntäjä on Rissasen esikoisnovellikokoelma.

Kiinnostunut ihmisistä, maailmasta ja historiasta. Elämää ohjaa vapaus, veljeys ja tasa-arvo. Omaa kyvyn olla yksin ja taidon olla sosiaalinen. Tärkeää elämässä on selviytyminen. Motto: Toissijainen on ensisijaista.

Elämästä ei puutu käänteitä. Heti novellikokoelman julkaisun jälkeen Rissanen paketoi taas elämänsä ja muuttaa Portugaliin kirjoittamaan ja harrastamaan omavaraistaloutta.

Selaa tätä tuoteryhmää: Etusivu