Kari Korolainen: Marjatta & Ilman Kinna

20,00


ISBN: 978-952-7344-19-4
Kirjastoluokitus: 84

Marjatta & Ilman Kinna

Kaukaisesta rajametsästä löytyy salaperäinen laukku. Viranomaiset ja läheisen kylän väki ovat arvoituksellisen laukun kanssa ymmällään. Asian ratkaisemiseksi järjestetään lopulta varsinaiset "koko kylän käräjät".

Käräjäistuntoon saapuu myös Marjatta-neiti, joka on joutunut piiaksi kauaksi kotoaan. Kyläreissu tuo Marjatalle kauan kaivatun tauon, ei vain raatamiseen, vaan myös jatkuvaan kamppailuun kummitusten ja kiusaajien kanssa.

Kummitusten kynsiin on joutunut myös maankiertäjä Kinna Ilma, joka on saanut muuan kirotun upseerin haamulta tehtäväksi käydä Tuonelan virran rannalta kiviä kirouksen mitätöimiseksi. Kinnakin päätyy lopulta kyläkäräjille, mutta vangittuna.

Millaiset ovat linnunjalkajäljitelmät? Miksi käräjäväki joutuu kulkemaan navetan ovenpielen läpi? Ja miten käy Marjatan ja Kinnan? Kaikkiin näihin kysymyksiin saadaan. no, selvyyttä, kun selvitellään salaperäisen laukun arvoitusta.

Sarjakuva on 36-sivuinen värialbumi, jonka julkaisee joensuulainen kustantamo Kirjokansi. Sarjakuva edustaa tavanomaisesta poikkeavia tapoja työstää Kadonnut kinnas -hankkeen tutkimia aihepiirejä ja julkaista niistä.

 

Tekijä: sarjakuvan on käsikirjoittanut ja piirtänyt joensuulainen perinteentutkija Kari Korolainen (FT). Korolainen on toiminut aiemmin kuvataitelijana ja graafikkona. Väitöskirjatutkimuksessa (2012) hän tarkasteli kotien koristelua ja esineistöä perinteiden sekä taiteistumisen näkökulmista. Väitöskirjan jälkeisessä tutkimuksessa aiheena ovat olleet perinnetieteelliset piirrokset ja niiden rooli tutkimuksessa.

Selaa tätä tuoteryhmää: Etusivu