Tarja Tuovinen: Hermeksen Siivet

26,00

ISBN: 978-952-7142-42-4
Kirjastoluokitus: 84.2

"Naiset, antakaa miesten olla rauhassa. Älkää olko niin huonoja matematiikassa että yritätte selvittää mahdotonta yhtälöä. Jos pukkien on kiimassaan päästävä tarpeilleen - antakaa heidän mennä. Jos he rakastavat teitä, he tulevat kyllä takaisin. Älkää tehkö naimisesta draamaa. Älkää tuottako itsellenne kärsimystä siksi, että miehen täytyy kokeilla testosteroidejaan jokaiseen seksuaalisesti kiinnostavaan naiseen. Jos olette sellainen nainen, saatte tekin siitä osanne. Jos miehet todellakin naisivat enemmän, olisi useampi nainenkin tyytyväinen".

Eeva työskentelee kriisialueilla Afrikassa ja Aasiassa. Äärimmäisissä olosuhteissa elämän suurimmat tunteet nousevat luontaisesti läsnäoleviksi ja vaikuttaviksi. Eeva rakastuu ja rakastaa, ei yhtä, vaan montaa miestä. Henriä, Juhaa, Danielia, Thomasia...

Eeva käy läpi tuntemuksiaan ja ajatuksiaan entisistä ja nykyisistä miesuhteistaan. Hän pohtii parisuhteen mahdottomia mahdollisuuksia, omistautumista toiselle ihmiselle ja toisen ihmisen omistamisen absurdiutta.

Eeva kohtaa oman naisellisuutensa kehityshistorian. Ilman naisenmallia kasvaneena hän joutui hakemaan naisrooleja feministikirjailijoilta. Kirjallisten esimerkkien myötä hänestä tuli estoton ja vapaa nainen. Keski-iässä Eeva havahtuu kokemuksiinsa ja päättää luopua kaikenymmärtävästä kiltteydestä.

Naiset ja miehet ovat eri planeetoilta, mutta elävät yhdellä ja samalla planeetalla. Yhteisen ymmärryksen, kielen ja mielen löytäminen ei ole helppoa, jos mahdollistakaan. Silti on yritettävä, muuta mahdollisuutta ei ole.

"Eikö kahta ihmistä voinut rakastaa samanaikaisesti tuntematta syyllisyyttä tai mustasukkaisuutta?"


Tarja Tuovinen
Tarja Tuovinen

Tarja Tuovinen on kahdeksankymmentäluvun lopusta lähtien maailmaa kiertänyt avustustyöntekijä. Hänen ensimmäinen teoksensa, Hikeä, kyyneleitä ja sideharsoa: naisena kriisipesäkkeissä (LIKE Pystykorvasarja 2013) perustuu päiväkirjamerkintöihin.

Hermeksen siivistä hän kirjoittaa: Milan Kunderan ohjaamana kirjoitin elämäni uusiksi. Anni Polva kasvatti sisukkuuteen ja periksiantamattomuuteen. Albert Schweitzer toimi ammatinvalinnanohjaajana ja Bruce Chatwin kehotti kiertämään maailmaa ja kävelemään. Simone de Beauvoir ja Doris Lessing opettivat jotain miehistä ja ohjasivat vapauteen. Anaïs Nin neuvoi seksissä. Erica Jong opetti kirjoittamaan rohkeasti. Virginia Woolf opetti luottamaan itseensä. Germaine Greer neuvoi vanhenemisessa. John Gray sekoitti pääni lopullisesti höpinällään Miehet on Marsista ja Naiset Venuksesta -kirjallaan. Ja Suzanne Brøgger näytti esimerkkiä, kuinka vapaudutaan jumalista Hermeksen siivin.

Selaa tätä tuoteryhmää: Etusivu